Wolfram Mathematica 8 نسخه ای از نرم افزار معروف انجام محاسبات ریاضی که در اواخر سال ۲۰۱۰ وارد بازار شد
Wolfram Mathematica 8 نسخه ای از نرم افزار معروف انجام محاسبات ریاضی که در اواخر سال ۲۰۱۰ وارد بازار شد. متمتیکا به لحاظ برنامه نویسی سیمبلیک جزء قویترین نرم افزارها می باشد که در این زمینه از نرم افزار متلب نیز قوی تر است. در متمتیکا می توانید عملیاتی که در نرم افزارهای دیگر باید برای اجرای آنها مدت زیادی برنامه نویسی کرد را در به صورت باورنکردنی با استفاده از یک دستور انجام داد و runtime برنامه را به حداقل رساند.
نرم افزار متمتیکا جزء خانواده ای از نرم افزارها موسوم به “دستیار ریاضیات” می باشد. همانطورکه از نام آنها بر می آید این نرم افزارها عموما به عنوان دستیاری در امور ریاضیاتی به کار می رود. توان محاسباتی بالا، داشتن کتابخانه ای از توابع، دقت زیاد (صدها رقم بعد از اعشار) و … از ویژگیهای آنها می باشد.
از ویژگیهای دیگر این نرم افزار قابلیت گرافیکی آن است. برخی از ترسیمات در ریاضی که به طور معمول (دستی) مشکل هستند، در متمتیکا به زیبایی و با دقت زیاد قابل ترسیم است.مثلا می توان چندین نمودار را همزمان و با رنگهای مختلف نمایش داد و یا نمودارهای سه بعدی را (در مختصات دکارتی،قطبی،استوانه ای) ترسیم کرد و یا میدانهای برداری (که یکی از ابزارهای مهم در فیزیک می باشد) را با داشتن معادله آنها تصویر کرد.
از نظر سطح کاربر،خوشبختانه متمتیکا طوری است که از دانش آموز دبیرستان گرفته تا یک کارشناس ریاضی می توانند از آن استفاده کنند. برای افراد دیگری نیز که سر و کارشان با ریاضی است می تواند ابزار خوبی باشد. محیط کاری آن ساده می باشد و جعبه ابزاری برای عملیات مختلف ریاضی در دسترس می باشد. یک ویژگی مهم آن شناخت و کار با ریاضیات سمبلیک است.مثلا شما عدد “پی” را به همان صورت سمبلیک آن تایپ می کنید. علامت انتگرال (که در جعبه ابزار آن قراردارد) را به همان صورت رایجی که با آن آشنا هستید وارد می کنید. و لازم نیست مانند برخی زبانهای برنامه نویسی به زحمت بیفتید . از این حیث به نظر میرسد نماد گذاری متمتیکا عالی است.
داشتن پکیج (Package) نیز قابلیت جالب دیگر آن است.پکیج ها در واقع برنامه های کوچکی هستند که در متمتیکا تعبیه شده اند و برای استفاده از آنها فقط کافی است دستور فراخوانی آنها را اجرا کنید. به زبان ساده تر پکیج ها همان جعبه کمکهای اولیه می باشند.مثلا اگر پکیج انیمیشن را فعال کنید قابلیت افزودن انیمیشن های ساده به آن را فراهم می کنید یا با فعال کردن پکیج دریک فایل مختصات قطبی می توانید نمودارهای قطبی (۲ یا ۳ بعدی) رسم کنید.
مباحث:
برخی از مباحث ریاضیات دبیرستانی و ریاضیات عالی که در متمتیکا می توان یافت شامل موارد زیرند:
۱)مجموعه ها(اجتماع،اشتراک،…)
۲)چند جمله ایها (اتحادها، ساده سازیها و … )
۳)انواع توابع(چندجمله ای، مثلثاتی، نمایی، لگاریتمی، قطبی، مختلط شامل محاسبه، رسم، تبدیلات)
۴)ماتریسها و بردارها(محاسبه، انجام عملیات و ترسیم)
۵)آمار و شاخصهای مربوط به آن.
۶)حساب دیفرانسیل شامل: حدگیری، مشتق(مرتبه اول،دوم،…)
۷)حساب انتگرال شامل محاسبه انتگرالها.
۸ )معادلات دیفرانسیل شامل حل معادله و ترسیم جوابها.
۹)کار با داده ها بصورت جدولی(که مربوط به ماتریسها و آمار می شود) تحت عنوان Table.
10)کار با انواع مختصات و توابع پارامتری.
۱۱)قابلیت نوشتن برنامه ها و الگوریتمهای ساده(از قبیل حلقه تکرار،دستورات شرطی،…)
کابردهای دیگری نیز وجود دارند که عموما تعمیم مطالب فوق هستند. اگر کمی کنجکاوی به خرج دهید از قسمت Help آن می توانید مطالب خوبی بیاموزید.
در زیر می توانید آموزش این نرم افزار قدرتمند را به زبان پارسی دانلود کنید.
منبع:http://mathworks.ir
فایل pdf – لینک ۱
فایل پاورپوینت – لینک ۱
اولین باشید که نظر می دهید