رفتن به نوشته‌ها

آموزش برداشت خیار گلخانه ای

برداشت خیار گلخانه ای

برداشت خیار گلخانه ای معمولاً ۴۵ تا ۵۰ روز پس از کاشت نوبت اول نشاء کاری در مرداد ماه و ۶۰ تا ۷۰ روز پس از کاشت نوبت دوم نشاء ها که اواخر آذر ماه انجام شده، شروع می شود و بین ۹۰ تا ۱۰۰ روز ادامه خواهد یافت.

در ایران میوه هایی که ۱۲ تا ۱۳ سانتیمتر طول دارند برداشت می شود و عموماً ۱۲ میوه ۱ کیلو گرم می باشد. بنابراین یک روز در میان برداشت خیار گلخانه ای انجام می شود. عملکرد ارقام موجود در ایران برای یک دوره کاشت، حدود ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم در مترمربع است که برای ارقام پرگل ۱۵ کیلو و تک گل ۲۰ کیلو می باشد.

هنگام برداشت خیار توجه شود که میوه خیار با دم برداشت گردد، دم میوه به سمت بالا خم شود و کشیده شود.

دلیل برداشت میوه خیار با دم

  • رطوبت میوه بهتر حفظ می شود.
  • وزن میوه بیشتر می شود.

توجه: چنان چه دم میوه، بر روی ساقه باقی بماند، قسمت باقی مانده را از ساقه حذف نمایید.

در هفته، دو تا سه مرتبه میوه های خیار برداشت می شود.

معمولاً میوه های چیده شده در داخل کارتن بر روی روزنامه چیده می شوند و روی آنها هم روزنامه پیچیده می شود. همچنین می توان داخل کارتن ها از پلاستیک استفاده نمود و خیار ها را داخل کیسه های پلاستیکی قرار داد، بعد از اینکه کارتن پُر از خیار شد، پلاستیک را کامل بسته و درب جعبه را می بندیم، به این ترتیب رطوبت خیار حفظ شده و کیفیت آن تا رسیدن به بازار فروش تغییری نمی کند.

برداشت های پایانی خیار

در برداشت های پایانی میوه های خیار، به صورت کوچک برداشت کنید و به عنوان مثال خیار شور ارائه شود.

پایان دوره خیار گلخانه ای

در زمانی که نهاده و ستاده مساوی شود، اگر بتوانیم از نهاده  بکاهیم به صورتی که ستاده قابل قبول باشد، طول دوره رشد را افزایش می دهیم تا در نهایت نهاده و ستاده مساوی شود.

منتشر شده در کاشت خیار

اولین باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + = 12