رفتن به نوشته‌ها

نکات مهم در ساخت دستگاه میوه خشک کن

خشک کردن میوه تا رسیدن رطوبت به ۲۰ درصد ادامه میابد. میوه خشک شده باید جویدنی باشد نه مثل چیپس خشک شود.

ضخامت مقطع برش نیم میلی متر باشد.

روی ۵۷ درجه ۲۴-۴۸ ساعت طول میکشد.

برای پاستوریزه کردن میوه را داخل فریزر با دمای -۱۷ درجه به مدت ۲ روز بگذارید.

طرز صحیح خشک کردن میوه ها ( چیپس میوه ) + عکس

 

دمای کار میوه خشک کن بین ۴۰ تا ۷۰ درجه قابل تغییر است

بهترین دما برای نگهداری میوه های خشک بین ۵ الی ۲۰ درجه سانتیگراد است .

نیم پز کردن برخی میوه ها

میوه هایی مانند انجیر ، انگور و یا آلو با توجه به پوششی که دارند نیاز به نیم پز کردن دارند . میوه ها را به مدت ۱ تا ۲ دقیقه در آب در حال جوشیدن قرار دهید . سپس از آب جوش بیرون آورده و بلافاصله در آب یخ فرو ببرید . میوه ها را برش داده و خشک کردن میوه ها را شروع کنید . اجازه دهید تا میوه ها پس از خشک شدن کاملا خنک شوند . اکثر میوه ها پس از خشک شدن نرم و قابل جویدن هستند .

صادرات میوه خشک

https://www.dideo.ir/v/ap/nwh0M

صادرات میوه و سبزیجات

https://www.dideo.ir/v/ap/Jidwn

میوه های خشک برای بدن! هر آنچه در مورد میوه های خشک باید بدانید!!

https://www.dideo.ir/v/ap/IdGZ9

خشک کردن میوه ها

https://www.dideo.ir/v/ap/krwXF


 خشک کن میوه توسط مادون قرمز

خشک کردن با مادون قرمز یا اختصارا (آی آر) یک روش با تابیدن اشعه مادون قرمز بر سطح میوه

میباشد که در تسریع زمان کیفیت به دست آمده نیز می تواند، نقش بسزایی داشته باشد.

مشخصه هر خشک کن بنا به نوع کارایی وان یک هدف را دنبال میکند در مادون قرمز نیز تبخیر آب میوه

و سبزی انجام میشود، ولی با این تفاوت نسبت به سیرکوله هوای گرم که این منبع از لامپ هایی که

تولید نور قرمز رنگی دارند ایجاد میشود.

نور موجود در بافت اصلی میوه برش خورده تابیده میشود و با قدرت تابش بالا و ایجاد حرارتی قابل کنترل

و زیاد آب را تبخیر می نماید در این قسمت نیز ما نیاز به فن سانتریفیوژ برای چرخش و تخلیه رطوبت حاصل

از خشک شدن میوه را داریم.

در خشک کردن توسط مادون قرمز این مزیت توانسته یک سر و گردن از نمونه حرارتی بالاتر باشد یکنواختی

کامل در تمام سطوح محصول، گرم نکردن هوای اطراف و محیط و فقط حرارت در بافت میوه ایجاد خواهد شد،

انتقال بالای حرارت نیز یکی از محاسن میباشد.

انجام فرایند توسط خشک کردن میوه با مادون قرمز یک حرارت دهنده کوارتز انجام می شود که و

میزان تقریبی که در نظر گرفته شده است، تبدیل الکتریکی ۷۸% برای تسریع خشک کردن میباشد.

ساختار کلی در این نوع ماشین از جنس آلومینیوم است که برای یک محفظه ایجادشده، تابش مستقیم

مادون قرمز توسط لامپ صورت می گیرد، توان مصرفی این نوع لامپ بنا به حجم تولید متغیر است

و معمولا تا ۳۰۰۰ وات میرسد. ظرفیت قابل ملاحظه در مدل خشک کن های با این مشخصات به نسبت

هوای گرم میتوان گفت که دوبرابر میباشد.


دستگاه خشک کن میوه تحت خلا

خشک کردن تحت خلا هم از مواردی میباشد که سریع ترین شکل ممکن را برای هر میوه ای ایجاد  می نماید

در خشک کن های تحت خلا به کیفیت مناسب تری به نسبت تمامی روشهای معمول بدست می آید چرا

که برای خشک کردن خلا شوک حرارتی به میوه وارد نخواهد شد و به اصطلاح استرس حرارتی را از میوه خواهیم گرفت

و باعث از بین رفتن بافتهای میوه نخواهد شد، عطر، طعم و ظاهر  محصول به بهترین شکل ممکن حفظ خواهد شد.

این نوع خشک کن با حرارتی قابل مقایسه نیست .

دستگاه خشک کن میوه صنعتی تحت خلا نیز انواع مختلف دارند که یک نمونه دیگر از این ماشین الات،

خشک کن میوه و سبزی خلا با  مایکروویو میباشد .

مایکروویو در صنایع غذایی نیز استفاده و کاربرد بسزایی دارد،  جریان ماکروویو وقتی بر اجسام مانند آهن،

مس، و انواع دیگر فلزات برخورد کنند بر خواهند گشت، و بر اجسام پلاستیکی  رد خواهند شد ولی در

مواد غذایی باقی خواهند ماند و همین سکون در مواد غذایی باعث میشود تا فعالیت در مواد غذایی

بر اساس قطب مثبت و منفی صورت گیرد  یعنی جذب و دفع.

و همین امر باعث میشود فعل و انفعالاتی در درون ماده صورت گیرد و تولید حرارت در درون ماده کنف از

این رو در میوه ها نیز این اتفاق خواهد افتاد روند خشک شدن میوه و سبزی سریع میشود.

نکته مهمی که در این باره وجود دارد که اگر بیش از حد این حرکت انجام شود بافت میوه را به هم باعث

آسیب به مواد غذایی و عکس عمل کردن مواد ارزشمند و ویتامین ها خواهد شد.

از این رو با شناخت سطحی که از اکثر دستگاه های موجود برای میوه خشک کردن  در دسترس ترین

مورد برای عموم همان هوای گرم میباشد.


فریز درایر

دستگاه فریز درایر ( خشک کن انجمادیخشک کن تصعیدی-خشک کن سرمایشی-خشک کن تحت خلاء -لیوفیلیزه کردن-لیوفیلیزاسیون)جهت خشک کردن مواد حساس به حرارت که با روش های معمولی (حرارت دادن) نمی توان مواد را خشک کرد کاربرد دارد.این روش اغلب در صنایع مختلف مانند داروئی ، مواد غذائی ، بیوتکنولوژی ، پزشکی ، پتروشیمی ، بیوشیمی و … کاربرد دارد.در واقع در این روش ابتدا ماده منجمد شده سپس آب یا حلال از حالت جامد به حالت گاز تبدیل می شود. با این روش خشک کردن خاصیت شیمیائی و فیزیکی ماده حفظ خواهد شد. شرکت صنعت پرداز دنا تولید کننده فریز درایر های آزمایشگاهی و صنعتی مفتخر است شرح مختصری از محصولت خود را در ذیل اعلام نماید.


خط تولید میوه و سبزیجات خشک شده به روش انجمادی
ارائه خط کامل تولید میوه و سبزیجات خشک شده به روش انجمادی در دمای زیر ۲۵ درجه سانتی گراد به همراه تمامی ماشین آلات لازمه وفرمولاسیون وتحویل محصول نهایی
لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر تقاضای مکتوب روی سربرگ شرکت متقاضی تهیه نموده و به آدرس ایمیل info@gogani.com شرکت ارسال بفرمایید.
توجه : از آن دسته از همکاران و یا علاقه مندان که قصد خرید ندارد تقاضا می شود که وقت پرسنل شرکت را با سئوالات بیهوده تلف نکنند
همراه : ۰۹۱۴۳۰۲۵۳۲۳
وب سایت : www.gogani.com


استاندارد خشکبار و میوه های خشک شده -روش نمونه برداری

http://standard.isiri.gov.ir/StandardView.aspx?Id=45835


اگر حدودی در نظر بگیریم، دمای لازم برای خشک‌کردن مواد غذایی مرسوم به‌قرار زیر است:

  • سبزی: ۹۰ تا ۱۰۰ درجه فارنهایت (معادل حدود ۳۲ تا ۳۸ سانتی‌گراد)؛
  • میوه و سبزیجات: ۱۳۰ تا ۱۶۰ درجه فارنهایت (معادل حدود ۵۴ تا ۷۱ سانتی‌گراد)؛
  • گوشت و ماهی: ۱۴۵ تا ۱۶۰ درجه فارنهایت (معادل حدود ۶۳ تا ۷۱ سانتی‌گراد).

برای اطمینان از گستره دمایی موردنیاز برای مواد غذایی مختلف بهتر است که به دفترچه راهنمای محصول رجوع کنید. خوب است نکته‌ای را هم درمورد آنزیم‌های مفید موجود در مواد غذایی تازه خدمت‌تان عرض کنیم. گویا این آنزیم‌ها در گستره دمایی حدود ۱۰۴ تا ۱۰۶ درجه فارنهایت (معادل حدود ۴۰ تا ۴۱ سانتی‌گراد) کم‌کم شروع به افت می‌کنند و در گستره دمایی حدود ۱۱۶ تا ۱۲۰ درجه فارنهایت (معادل حدود ۴۷ تا ۴۹ سانتی‌گراد) کاملا از بین می‌روند.

 

 

 

منتشر شده در میوه خشک کن

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *