رفتن به نوشته‌ها

هزینه تربیت دانشجو تا دکتری تخصصی و نیروی متخصص در آمریکا و ایران

 

زمان دریافت خبر : چهارشنبه ۲۷ام خرداد ۱۳۹۴

رئیس دانشگاه آزاد هزینه تحصیل دانشجو در ایران و کشورهای خارجی را با هم مقایسه کرد و گفت: هزینه تربیت متخصص در ایران از ابتدای شروع تحصیل تا پایان دوره دکتری در حدود ۲۵۰ هزار دلار تا ۵۰۰ هزار دلار است. حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد

حمید میرزاده صبح امروز در همایش مدیران حراست واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به حجم بالای مهاجرت نیروهای متخصص و اساتید برجسته دانشگاهی از کشور در سالیان گذشته، گفت: مهمترین وظیفه حراست دانشگاه ها باید تلاش در جهت حفظ نیروهای متخصص اسلامی در درون کشور و دانشگاه ها باشد و این بهترین وظیفه ای است که می توان برای حراست دانشگاه ها در نظر گرفت.

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به مهاجرت بخشی از متخصصان ایرانی به خارج از کشور در سال های گذشته، گفت: متاسفانه به هر دلیلی بخشی از متخصصان ما که هزینه بسیاری برای تربیت آنان شده است به کشورهای دیگر مهاجرت کردند که بخشی از آن به دلیل دافعه ای بوده که در کشور برای آنان ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: هم اکنون بر اساس گزارشات و منابع موثق، هزینه تربیت دکتری PHD برای دولت آمریکا در حدود ۵ میلیون دلار است که این عدد در کشورهای اروپایی در حدود ۶۰۰ هزار دلار تخمین زده شده است.

میرزاده هزینه تربیت متخصص در ایران را از ابتدای شروع تحصیل تا پایان دوره دکتری در حدود ۲۵۰ هزار دلار تا ۵۰۰ هزار دلار دانست و گفت: بر اساس آمار موثق تریبت نیروی متخصص در ایران از ابتدای شروع به تحصیل تا مرحله پایانی آن یعنی PHD حداقل ۲۵۰ هزار دلار و ۵۰۰ هزار دلار است که اگر تعداد متخصصان خارج شده از کشور را در عدد حداقلی یعنی ۲۵۰ هزار دلار ضرب کنیم میزان خسارت وارد شده به سرمایه های کشور مشخص می شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: وزیر خزانه داری آمریکا در برنامه ای خواستار پذیرش سالانه ۱۰۰ هزار PHD از کشورهای مختلف شده است و این سیاست تنها به دلیل هزینه بالای تربیت این نیرو در کشور آمریکا است که کمک شایان توجهی به اقتصاد این کشور خواهد کرد.

وی با بیان اینکه هم اکنون تعداد قابل توجهی دانشجویان کشورهای جهان سوم در دانشگاه های معتبر آمریکا حضور دارند، ادامه داد: این که دانشگاه MIT در بدبینانه ترین حالت رتبه ۱۷ و در بهترین حالت رتبه ۱۱ اقتصاد جهان را کسب می کند نتیجه اتخاذ چنین سیاست هایی است.

میرزاده در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع قدرت بخشی علم ودانش به کشورها اشاره کرد و گفت: اگر کشورهای غربی و آمریکا بعد از مدتها به پای میز مذاکره برگشتند و در رابطه با پرونده هسته ای ایران راضی به مذاکره شدند به دلیل توان بالای علمی دانشمندان هسته ای کشور است که این موضوع غیر قابل انکار در کنار صلابت رهبری و همت دولت و توانمندی تیم مذاکره کننده هسته ای به تحقق پیوسته است.

رئیس بزرگترین دانشگاه حضوری جهان در پایان تاکید کرد: مهمترین وظیفه حراست دانشگاه ها باید تلاش در جهت حفظ نیروهای متخصص اسلامی در درون کشور و دانشگاه ها باشد و این بهترین وظیفه ای است که می توان برای حراست دانشگاه ها در نظر گرفت.

 

http://www.phdazmoon.net

منتشر شده در عمومی

اولین باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *